Vid ojämna mellanrum blir jag ändå maniskt sugen på en helt vanlig äggmacka med kaviar. Men jag tycker liksom inte att det är värt plågan som den där korta njutningen innebär. Jag har ingen som helst lust att testa glutenfria produkter då innehållsförteckningen är tjockare än Bibeln. I går kväll efter träningen längtade jag igen efter att få sätta tänderna i något brödaktigt. Google-kunnig som jag är letade jag fram ett recept, modifierade det och skapade en framtida klassiker i det peterssonska-forsgrenska hemmet.
Min fejtortilla är fylld av ägg, kaviar, en skivad potatis och sallad. |
Är ni beredda?
Här kommer receptet för antingen 4 normalstora "tortillas"-liknande skapelser, eller 2 groteskt stora.
-5 ägg
-Nästan 200 gram smaksatt färskost. /(Jag gillar gräslök bäst. Men om ni gillar typ lök och curry går det också bra)
-Nästan 1 dl fiberhusk.
Vispa äggen pösigt. Blanda i färskosten och husken, vispa nån minut. Låt stå i 10 minuter och knåda därefter degen lite lätt. Kavla ut i lagom stora rundlar. De ska vara supertunna; tänk mitt i mellan äppelstrudel och vanliga tunnbröd. Grädda i ugnen i cirkus tio minuter i 150 graders värme.
Receptet funkar även utmärkt att göra fejkspaghetti och fejklasagne av. Kavla i sådana fall i fyrkanter och efter att pastan har svalnat, skär i lämpliga remsor eller plattor.
Hur gott som helst, späckfylld av proteiner och lämnar min stackars mage alldeles oberörd. Win-win på den!
2 kommentarer:
Så härligt att du har börjat blogga igen! :)
Och vilket trevligt recept, jag måste prova!!
visst är det, johanna! :)
Jaaa, testa receptet och återkom hur du tyckte att det var!
Skicka en kommentar