måndag 4 januari 2010

Tung löpning

Ibland känner jag mig ambitiösare än någonsin. Som i dag till exempel. Egentligen är jag ledig och borde förmodligen vara hemma. Men jag sitter på jobbet. Konstigt? Jo, lite kanske. Men jag har funderat på några saker ett par dagar och insåg att det var bättre att åka in, fixa dem för att kunna slappna av helt.

På tal om att slappna av. Det har blivit pinsamt lite träning under julledigheten. Ett av skälen är att jag blev sjuk två timmar efter hemkomsten förra veckan. Inte något vidare bra utgångsläge för utmanande löparturer. I stället promenixade jag så mycket jag kunde och orkade i ett vintervackert Småland. I går var det dags för att kolla hur kroppen mådde. Planen var ett varv runt Kungsholmen plus lite till- totalt 11. 25 km.

Likadan löparoutfit gällde igår. Bilden är från förra vintern när ja bodde i förorten.

Jag kickade igång och tog mig an de snöiga och isiga vägarna. Det kändes helt okej. Fram till den första uppförsbacken. Galet var tung den var, så brukar det inte kännas! Och tyvärr blev hela rundan sådan. Efter cirkus en timma var jag hemma, knappast en av mina bästa tider! Jag har två teorier varför det helt enkelt inte ville sig: A) kroppen är fortfarande trött av julens sjukdom och från en jobbig höst. B) Jag har inte sprungit "på riktigt" under någon månad, konditionen har därför klättrat ner ett par snäpp på stegen.

Jag lutar nog åt en blandning. Kroppen blir trött av att släpa på infektioner. Men jag har inte heller underhållit min löpning som jag borde. Långpassen har inte blivit av och intervallerna inte lika många som sig bör. Jag får helt enkelt bita i det sura äpplet och jobba upp konditionen igen. Jobbigt och otroligt dumt, jag som lovade mig själv i våras att jag skulle behålla den fina formen.
För att råda bot på det hela ska jag i väg till Sats för att jobba på formen. Wish me luck!

3 kommentarer:

Åsa sa...

Det kan vara skönt som du säger att få det överstökat så man sedan kan slappna av. Börjar jag att tänka på något då kan det bli svårt att släppa det. Bra jobbat efter sjukdom. Du är snart tillbaka starkare.
God fortsättning! Kram

Miss Agda sa...

Det måste inte vara att du tappat konditionen, dagsformen varierar helt enkelt och ibland känns det bara extratungt.
Kram

Ruth sa...

åsa: Jag blir alldeles knäpp om jag tänker på saker och ting. Mkt bättre att reda ut dem från början! Hoppas att löpningen går bättre snart!
kram

miss agda: Ah, hoppas att det är så!
kram