söndag 5 april 2009

Finally; på plats!

Med fyra timmars sömn i kroppen vaknade jag upp till den sista dagen i förorten. Trixade runt bland det sista tills flyttpolarna dök upp. Kartonger, soffa, bokhylla och saker i den stilen baxades in i lastbilen. Tog motorvägen till Kungsholmen och jag lyckades hitta rätt hus. (Och det är inte det sämsta, mina vänner. Jag har (enligt vittnesmål) sämre lokalsinne än en tändsticksask)
På mindre än två timmar var hela mitt bohag uppe i lägenheten. Inget hade slagits i kras och nu står karonger och lådor och kassar i högar. Som tack för all hjälp bjöd jag på pizza i solen. En efter en droppade gänget av till det bara var jag och syster kvar. Hon organiserade i köksskåpen och jag tog hand om andra viktiga saker.

Hon slank iväg efter ett par timmar och jag var för första gången ensam i mitt nya hem. Gick omkring och mängder med tankar rusade igenom huvudet. Hann dock inte så långt i tankesmedjan då mobilen ringde efter en stund. Mina första fyra besökare ville spana in hur jag hade det. Kramar och ohhh- anden ljöd.( En av dem utbrast: Oj, vad stort du har det! Det är den första som har sagt något sådant. Alla andras åsikt är liten men söt. Men det så klart, hon bor på typ 28 kvm vilket betyder att min är lite större!)

Skrivbordet ska inte var där, blommorna slokar och lådorna ouppackade... Om några dagar hoppas jag att allt har hamnat på rätt plats!

Om en stund beger jag mig hem till Stockholm igen. Har jobbat i Uppsala under dagen med morgondagens tidning. Men ikväll kopplar jag bort allt vad jobb heter. Det blir bio och catchup med superkvintetten!

2 kommentarer:

JoHo sa...

Åh, vad jättefint det ser ut!! Grattis till EGNA LÄGENHETEN :) Och... hoppas att uppackandet flyter på smidigt ;)

Ruth sa...

Joho: TACK!!! Nu vill jag bara att allt ska bli klart, avskyr att det är så mycket att plocka med. Gah!! haa.