tisdag 18 oktober 2011

TrippelträningsglädjeNi vet hur det kan kännas efter veckans första arbetsdag. Trött, allmänt seg och man vill helst krypa upp i soffan. Men om helgen har bestått i familjehäng (som är synonymt med frosseri, mamma slog mig tillslut på fingrarna för att jag skulle låta bli ostbågarna) vill i varje fall jag ge kroppen ett rejält träningspass.
Strax efter halv sex släntrade jag in på Sats Uppsala. I handen fanns en skrynklig lapp med uppmaningen:

Kettlebells.
Så många varv som möjligt under 20 minuter.
Swing- 15 st
Knäböj- 15 st
Snatch- 15 st
Högröd med mascara i halva ansiktet. Precis som Jack Sparrow!
Det må se enkelt ut. I´m telling you; det svider efter några minuter. Efter tio minuter leker knäna maracas. Axlarna bränner och handlederna värker från studsande kettlebells. (Jag antar att det är någon slags tekniktjafs som måste slipas till) De två sista minuterna tog aldrig slut... Och när de efter en hel evighet trots allt gjorde det, snuddade jag vid tanken att lägga mig i fosterställning.

Fast. Det fanns det ingen tid för. BodyCombaten skulle kicka igång om ett par minuter. Det är en av veckans roligaste träningar- även om det inte är fight på riktigt. Instruktören är så himla bra att man inte alls vill sluta när timmen är över. Och jag hade faktiskt energi kvar efter klassen (tack alla ostbågar) och hoppade upp på löpbandet. 23 minuter och fem kilometer senare var jag just så där trött som jag hade eftersträvat. Helt. Freakin. Underbart.

3 kommentarer:

Suzan sa...

underbart!

JoHo sa...

du är galen!! härligt galen, heja!

Ruth sa...

suzan: Jaaaaa!!!

Joho: Hihi. Galen, sa Bull.