tisdag 18 oktober 2011

Det där med att vinna


Ni vet att jag är tvilling. Ni vet även att de flesta tvillingar är uppfostrade i tävlandets goda anda. Jag och syster yster kämpade om det mesta från flest pennor i pennfodralet till vem som sprang snabbast och vem det egentligen var som lärde sig cykla först utan att hålla i styret. Därför är det väl inte vidare konstigt att jag är en himla vinnarskalle och väser till dem som råkar hamna i mitt lag : (Vare sig det handlar om innebandy, brännboll, paintball eller TP)
Second place is the first loser.
Så.
Med det i minne är det kanske inte underligt att minen ovan är... hur ska jag säga... aningen ansträngd. Jag har precis ägnat lunchen åt att spela squash. Det är tredje gången jag håller i ett racket (Tycker nog inte det halvhjärtade försöket för 12 år sedan räknas) och förlorade alla tre set.

En utomstående skulle förmodligen tycka att det vore svårt att krossa en motståndare som spelat regelbundet mer eller mindre i flera år. Denne utomstående skulle kanske även tycka att det inte går att smasha som ett proffs efter tre timmars bollande i kroppen. Den här personen skulle kanske till och med drista sig med och säga att det är okej att inte vinna.

Jag själv säger att det var väldigt bra att Jesus inte bestämde sig för att komma tillbaka under lunchen. I sådana fall hade det varit tveksamt om jag hade fått följa med. I alla fall om antal mindre lämpade ord kan avgöra himlafärden.
Just sayin´.

5 kommentarer:

Elin B sa...

Det där tävlandet känner jag igen, fast som tur var är de 5år emellan min syster och mig, därav har det mest tävlats i TP och liknande spel. Får fortfarande höra "titta Geten" då jag och syster går vid grönsaksdisken (sabla barngeni som hade frågan vad är en avocado, jag var sex då.....).
Men du, rent teoretiskt, hamnar svärorden under det andra budordet ? det är ju inte han däruppe utan han därnere man pratar illa om :)

Men squash är ju kul! Får man hänga på nån gång?

Mårten sa...

Att loosa på flit är att inte respektera sin motståndare. Capice?

Ruth sa...

elin: underbart att fler än jag har haft en traumatisk uppväxt ;)Och tyckte nog att get å avocado var en grymt bra gissning!
Hmm, du kan ha rätt med svärorden. Men det kanske handlar om att man ska vårda sitt språk och inte använda ord som väcker anstöt. Det är inte jag som hyr hallplatsen just då, men spelar gärna mot dig nån gång!

Mårten: Mmm. capice. Å nång gång ska jag vinna.

Elin B sa...

Jag hade en diskussion med sambon om det där igår och han hade en teori/hänvisning om att man inte ska väcka den ondes uppmärksamhet i onödan. Finns tydligen en passage i boken om det. Borde kolla upp lite mer noggrant nån gång.
Apropå vårda språket, så hade vi ett projekt då jag jobbade som konfaledare att förbättra en av de andra ledarnas språk, varje gång hon började ropa faaaan så avslutade vi med tastiska psalmböcker. åh, fina tider.

Ruth sa...

elin: Det låter som en bra förklaring. Jag har bara fått veta att "man inte ropar på djävulen ostraffat". Jag får ta en kik i Bibeln när jag kommer hem!