söndag 2 augusti 2009

Precis som det ska vara

Jag sysselsätter mig med en mängd av saker som jag aldrig gör hemma. Som att fota en vackra blommor, baka småkakor och att ta upp potatis. Men det är nog det som är sommar, i alla fall för mig. Och för ett par dar sedan kom syster yster med käraste svåger hit. Lika oväntat som lyckat. Och vi har väl stort sett gjort det man bör göra på semestern; ta det lugnt och återupptäcka hur man drar djupa andetag igen.

Mamma och jag har bakat och bakat och bakat. Bland annat har vi gjort bröd med valnötter, pumpafrön, aprikoser, solrosfrön och andra nyttigheter.

Doris är en galet rolig Jack russel som har jagat mer än halva livet. Nu är det inte lika mycket av den varan längre men hon är lika förtjust i att hämta pinnar och bollar som Xena är! I bakgrunden ser ni min kusin Robert, fantastiskt skicklig glaskonstnär.

Det känns nästan som en slags terapi att sätta hackan i jorden, gräva fram knölarna och lägga dem i kärran. Igen och igen och igen. Därefter går turen över till de långa raderna med gul lök som får torka i solen någon dag innan de hamnar i luftiga löksäckar. Och jag blir totalt genomsmutsig om händerna, precis som det ska vara.

1 kommentar:

JoHo sa...

Det låter som en alldeles... alldeles PERFEKT semester tycker jag!! (ja, förutom stinget av det där dumma biet kanske då!) Men NJUT PÅ! :D