fredag 28 augusti 2009

Kvalificerad tvillingdag

Hur ljuvligt ekar inte stegen från dem som är lediga en helt vanlig vardag...
Jag och syster yster bestämde oss för att göra fredagen till en tvillingdag. Eftersom det i praktiken bara handlade om ett par timmar såg vi till att göra dem så sprängfyllda av kvalité som vi kunde. Och där ingår shopping! Syster hade bara på sig ett linne och kom på att det var kyligare än vad hon trodde. (Hemma i Huddinge var det mycket varmare!) Och lagen säger att om man fryser måste man införskaffa något som värmer. Vem vågar bryta den...

Vi traskade in på Carlings och syster hittade en dödsläcker tisha samt en lika bedårande jacka. (den där blåa fläcken till höger på bilden) Varför det blev två plagg i stället för ett? Hon upptäckte jackan först och insåg att den verkade var fånig i sällskap med linnet. Där passade the mexian candy skull oerhört mycket bättre! Vi traskade runt Gamla stan i jakt efter tvättäkta turister. Finns det något mer underhållande än ryssar/italienare/amerikaner som storögt räknar tegelstenar på Stortorget och lyfter på gula älgar inne i turistshopparna? Just det, vansinnigt roande!

Allt spanande efter besökare med kameror på magen gjorde oss sugna på något odefinerbart. Med spänstiga steg hamnade vi i Gallerian och försåg till slutoss med varsinn yoghurtglass. (Ananas och jordgubb toppar just nu listan!)
Glada i hågen och gångades arm i arm begav vi oss vidare på stan. En runda hit, en sväng dit och en avstickare till ett helt annat ställe. Det är tur att stan är såpass stor att man ständigt upptäcker nya butiker och spännande affärer. (Inte för att vi hittade något speciellt i dag, men ändå.)
Systers käre make skulle dyka upp lagom till tre, vi slog oss ner så långt från fontänen vid konserthuset som möjligt. Jaaa, den är otäck! Inte minst för alla halvmeter stora råttor som jag har sett skutta omkring där på kvällarna. Hua... Och sen vet man aldrig vad för aktiviteter som har pågått runt hörnen för den delen heller.

När svågern dök upp pussades vi hej då. Hoppas att få till en dag tillsammans snart igen!

Inga kommentarer: