onsdag 1 juli 2009

Supergrill med Super5 (plus guest star)

I samlad trupp vid grillen. Det var en riktig fin sommarkväll och alla var rörande överrens om att varje kväll borde vara så här. Sofias hundar Speja och Joy busade med Janes Xena. Eller rättade sagt, Speja vankade runt och luktade på blommorna. Joy och Xena for runt som Jehun och sprätte både grus och gräs i tvära svängar. Tess suckade längtansfullt att hon också vill ha en hund. Det duggade rasförslag och Terese menade att hon är ute efter en liten, söt som finns med som sällskap. (Är den tillräckligt mysig kan jag ställa upp som hundvakt!)

Jag och Tess fick äran att tända grillen. De andra himlade med ögonen när vi avslöjade att ingen av oss hade gjort det tidigare. Hmm, lite pinsamt är det faktiskt. Jag får väl skylla på att det alltid har funnits andra runt om som tagit hand om uppgiften. Med attityden "Hur svårt kan det egentligen vara" stänkte jag ytterligare tändvätska på kolen och satte fyr. Fina lågor flammade upp; nice! Anna-Maria (den hemliga gästen!) hade trätt grillspett och klyvt majskolvar. När glöden var i det närmaste perfekt langades spetten på.

Och jag kom på att det viktigaste inte är inte att själv pyssla med det som ska grillas. Nope, the most important är att stå bredvid och se efter att allt sköts bra... Dessutom var någon tvungen att hålla i tallriken som halomin skulle läggas på!


Mela, den tuffingen, vände majskolvarna med händerna. "Klart det är varmt" svarade hon när jag frågade om det inte brändes. Gott blev det i varje fall! När klockan började närma sig nio insåg vi alla att det fortfarande var vardag och att jobbet väntade dagen efter.
En strålande kväll i strålande pinglors sällskap.

Foton: Jane Nilsson

3 kommentarer:

Felicitas sa...

Hihi! Härligt inlägg! :) Och snygg header!! :D

Anonym sa...

vad mysigt! trodde inte att sparkibaken tess såg ut så! det stämmer inte med hennes blogg

Ruth sa...

felicitas: tack darlin!!

anonym: jag accepterar inget sådant på min blogg! Det beror helt på hur man står och tess är grymt vältränad.Vi blev alla överraskade av kameran och hann inte riktigt sträcka på oss.