torsdag 2 juli 2009

Gjorde om och gjorde rätt

I morse blev det 1-0 i matchen Latmasken vs. Hurtbullen. Jag hade ställt klockan för en timmas morgonlöpning. Men när alarmet fick liv i mig, var jag inte alls pigg på att gå upp. Ett par snurr och sömnen var återfunnen.

Någon timma senare ringde klockan igen. Och plötsligt blev jag tvärarg på mig själv! "Ditt lata åbäke" grälade jag och utsåg mig själv som världsmästare i slöfockeri. Jag var ilsken över att min odiciplin fick ta över och att den planerade joggen inte blev av. Irriterad gjorde jag mig i ordning och åkte till jobbet.

Bestämde mig för att göra om och göra rätt på kvällen i stället. Löpning var bestämt och löpning skulle det bli! Peppade mig själv på tåget och fortsatte på vägen till gymmet. Pratade en stund med tjejen i repan (åh, jag gillar verkligen dem på regeringsgatan. Trevligare personal får man leta (rejält) efter.) Jag frågade om det var något bra på tv, funderade över att ta turen på löpband. Tänkte en sväng i omklädningsrummet men trodde att en tur under öppen himmel alltid är bättre än källarlokal.

Klädd i svart och rosa spränstade jag ut med stegen riktade mot Djurgården. Kryssade mellan folk de första kilomterna tills lugnet lägrade sig. Lugn och lugn... Båtar smattrade, flanörer promenerade och cyklister sprätte grus.
Det VAR varmt och solen öste strålarna över huvudet. Varje gång vägen tog mig ur skuggan berättade jag för mig själv hur läcker solbränna jag skulle få. (Det funkade!) Sköna brisar smekte förbi och jag var lätt, stark och snabb. Ja, det sa jag till mig i alla fall! Gruset krasade under fötterna, flinade åt skriken på Gröna Lund och drömde mig bort till de snygga båtarna i hamnen.

Hemma" vid Regeringsgatan märkte jag hur trött jag var! Trots att farten inte var så hög hade pulsen dundrat på rejält. Ok, kroppen gilllar inte riktigt att slita på i fuktig, tryckande värme. Jag skakade rejält och insåg att en banan och mängder med vatten var ett måste, så snart som möjligt!
Så här, någon timma efteråt, känns det ok. Jag mår lite illa men hoppas att det löser sig under natten.
Nåja.

Så här sa Suunto att det gick:
Tid: 1.07.19 tim
Sträcka: 13.52 km
Training Effect: 4.9 (av 5.0)
Medelpuls: 172/ slag min
Maxpuls: 189/ slag min
medelhastighet: 5.04 min/km
Maxhastighet: 4.24 min/km

2 kommentarer:

matilda sa...

Idag drar årets största idrottsevenemang igång som du bara inte får missa!!!!
Följ svenske Gustaf Larsson och den gigantiska showen för att i slutet se vem som vinner!

Ruth sa...

matilda: och vad hade det här med mitt inlägg att göra?
Men ska kolla in evenemanget...