onsdag 1 juli 2009

Bortslarvad tid

Det är någon som skämtar med mig. Absolut, det finns ingen annan möjlighet. Hur kan det annars vara att regndropparna lekte trumvirvlar mot cykelhjälmen imorse? Just nu finns det fler moln på himmelen än jag kan acceptera.

Var väldigt förvirrad när jag vaknade i arla morgonstund. Det kändes som om lägenheten låg i Saharaöknen snarare än Stockholm; svinvarmt. Klockan visade dessutom på bra mycket tidigare än normalt. (Jorå, cykeln har fortfarande punka och jag får fortfarande gå till jobbet. Eftersom det känns smått ohövligt att komma sent måste jag starta tidigare. Det i sin tur innebär att jag måste hinna med ett tidigare tåg och kliva upp tidigare.)


Har cykeln punka får man promenixa part two. P1 i öronen och gymväskan på axeln.

I höjd med Stadshuset kom jag på att jag glömt bort frukosten. Rackans, hur är det möjligt? Jag som skulle kunna ta extrajobb som frukostvärdinna på valfritt hotell endast för att njuta av buffén! Trampade på lite extra och låste fast Lila Faran vid stationen. Hastade in på Centralen och tog sikte på närmaste Pressbyrå. Högg en kaffe och frukostpåse i farten och sällade mig i kön.
This is what happend;
Kille: En biljett till Uppsala nu vid tjugo i sju.
Pressbyråtjej: Är du säker, den går om sex minuter.
Kille: Ja, jag är säker.
Pressbyråtjej: Du får inte tillbaka pengarna om du missar det.
Kille: Jag vill ta det här tåget.
Pressbyråtjej: Det går ett tio över med, det hinner du garanterat med.
Kile: Men alltså, jag vill åka med det här tåget.
Pressbyråtjej: Bara så du vet, du får ju inte tillbaka biljettpengarna. Nu går det om fem minuter. Är du helt, helt säker?
Jag: Kan ni snabba på lite, jag ska i alla fall med tåget och börjar få bråttom
Pressbyråtjej: ...
Kille: Ge mig bara biljetten!
Pressbyråtjej: Du kanske inte hinner, det är en liten bit bort till perrongen. Ska du inte ta det om en halvtimma istället?

Alltså, bra där tjejen! Jag förstår att hon var tvungen att säga att han inte skulle ersättas om tåget gick i från honom. Men det blev ju knappast bättre av att hon slösade bort tiden... Efter ytterligare någon minut gav hon killen biljetten och lät mig betala för frukosten. Jag rushade mot tåget och kastade mig ombord- nästan exakt som Lara Craft Tombraider skulle ha gjort. Lite kaffeskvätt på smalbenet och irriterad rynka mellan ögonen skvallrade om intervallen.
Ah, service är helt underbart!

2 kommentarer:

ewa sa...

kanske du råkade ut för tjejen "första-dan.-på-jobbet"

Ruth sa...

...eller "sista veckan före semestern"