onsdag 22 juli 2009

Sämsta caféet i bästa sällskapet

Ni har så rätt i era kommentarer; tränar man på morgonen hinner man med en massa annat under dagen. Som att luncha med syster yster och hennes genomtrevliga systerkollegor från Karolinska sjukhusets B15. Vi strålade samman på Eriksplan och sökte ett ställe som hade a)uteservering b)plats för en barnvagn c) en barnstol d) låg i strålande sol. Det hittade vi på Bönor och Bakat på St Eriksgatan.
Det enda som inte fanns var trevlig personal och prisvärd mat. Jag beställde en kycklingsallad och fick fem stycken 1x5 cm stora kycklingbitar, 1 dl pasta, 1/4 tomat, 2 skivor gurka, 1 salladsblad och en formfranska. Tillsammans med en burk cola gick det på 87 kronor. Åttiosju kronor!!!! Mannen bakom disken kunde inte förstå hur jag kunde vara missnöjd. Det var ju bara att lägga på en tjuga så skulle jag ha fått lite mer mat. Dessutom ingick ju kaffe i lunchen...

Plötsligt drabbades jag av en nästan utanför-kroppen-upplevelse. Jag som aldrig ryter ifrån blev rejält arg. Upplyste honom och den totalt misslyckade näringsfördelningen, storleken som snarare påminde om ett mellanmål i stället för lunch och att det var bland det fånigaste jag hade hört att lägga till pengar för att få något som man håller sig mätt på åtminstonde en timma. Avslutade med att fråga hur de kunde med sig ta 22 kronor för en 33 cl burk när de köper in dem för 2 kronor styck. Till råga på allt tog de inte kort. Jag kommer aldrig gå dit igen.
Alvish upptäcker nya roliga ställen att leka på.

Sötisen Alvish hade spring i benen och vi gick iväg till Vasaparken. Där fanns gräs som hon kunde rusa runt på och en liten bergsknalle som vi andra kunde sitta på. Trots den trista matupplevelsen var lunchtimmarna väldigt roliga och systers kollegor är äkta trevliga!

1 kommentar:

Fia sa...

Tack för en trevlig dag! Nästa gång blire Levinsky´s va? ;)