fredag 20 mars 2009

Låt den rätte komma in

Det sista året har synpunkter kommit om när jag egentligen ska börja leva. Ett fullvärdigt liv är synonymt med en äkta make, efterföljande barn och storhandling på PrisXtra. Och jag bör snabba mig på, åren rinner i väg och snart är det för sent att producera små telingar.

Jag får frågan varför jag (som trots allt verkar vara relativt helt gods) fortfarande är singel. Vid den här åldern dessutom! En man som jag talade med ansåg att det förmodligen berodde på att dagens (unga) kvinnor är alltför självständiga. De behöver ingen ultra- manlig man som tar hand om dem. Och männen vet inte riktigt hur de ska bära sig åt när en tjej faktiskt vet vad hon vill och inte är rädd att ta för sig.
Handlar det om att inte vilja maka på sin bekvämlighetzon. Att offra en och annan fika med vännerna, tillbringa fler kvällar med mys framför tvn hellre än att göra lite som man själv känner för. Han var övertygad. Själv vet jag inte.

Vad jag däremot är absolut säker på, är att ett förhållande inte fungerar när det faktiskt inte känns rätt. När just DE känslorna saknas. När i stället vänskapen är så djup att den för en sekund kan misstolkas som kärlek.
Sluta tänka och bara gör, är ett av alla råd. Sluta tänka på vad då? Jag är en analyserande människa som väger fördelar mot nackdelar. Jag kan inte kopppla bort min tankeverksamhet.
Äh, det bara händer och då vet man plötsligt. (Ungeför som en Disneyfilm) Det ordnar sig när DEN RÄTTE visar sig, säger folk.
Ja, men låt då den rätte komma in.

Och förresten... Är 27 verkligen så gammalt?

6 kommentarer:

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

För det första, nej 27 är inte så gamalt, om du frågar mig rena barnet ;)
Å nej man ska inte oroa sig tyckerjag! Det händer när det händer (även om det händer sent för vissa, å då syftar jag på mig själv...) och då smäller det till ordentligt! Fram till dess tycker jag att man ska odla sina intressen och vårda dom likt blommorna i fönstret! Våga göra nya saker och framförallt LEVA! Inte för att man slutar att leva sen, men för att man kan leva porecis som man själv vill!

Kram och trevlig fredag på dig (din lilla barnrumpa *fnissar*)

JoHo sa...

27!? Ingen ålder, ingen ålder alls! :) Och du har SÅ rätt - DE känslorna måste finnas där, annars är det dömt från början! Och angående "självständig-göra-som-man-vill"... hm, ja prioriterade min tid annorlunda när jag var singel jämfört med vad jag gör nu. Men det tycker jag inte är så konstigt, jag VILL prioritera annorlunda... och livet FÖRÄNDRAS ju hela tiden... det gäller bara att hitta den där "rätta" - som vill prioritera likadant som du! :D Kram på dig!

Sofy sa...

Pörskan, 27 är purungt. typ!

kram

Jonathan sa...

Får också höra det där från olika håll ibland. Varför skaffar du dig inte en flickvän och familj osv..För väldigt många verkar det vara målet med livet, att hitta någon att leva, skaffa barn, få ett fast jobb. Men det finns faktiskt andra vägar att gå, själv tycker jag att många stadgar sig för tidigt i sina liv, därav det skyhöga antalet skilsmässor här i sverige.
Njut av ditt singelliv Ruth, njut av att du kan göra precis vad du vill när du känner för det, att du kan ta en fika med vem du vill, när du vill. Och njut av att du kan släppa väder i sängen utan att någon klagar på dig. Singel is the shit!!!! Just my two cents..

Anna sa...

Hahaha... Du är inte gammal! Han finns! Och njut av din frihet i stället! Kram

Dunceor sa...

Jag hoppas 27 inte är så gammalt, då jag själv är det. Men du är himla söt i alla fall så svårt att se varför du fortfarande skulle vara singel ;=)