tisdag 27 januari 2009

sömnlös- igen

För några år sedan arbetade jag med teater, sång och musik. Jag basade över sex stycken och reste riket runt i en vit (skranglig, utan golvvärme i mittenpartiet, oljeläckande men i övrigt helt underbar) minibuss. Under ett och ett halvt år besökte vi ungefär fyrtio byar, samhällen orter och städer. På några platser gjorde vi endast ett helgstopp. På andra, som i norrbottniska Norsjö, stannade vi i tre veckor. Bland oerhört mycket annat satte vi upp musikaler tillsammans med mellanstadieelever.

Barnen kastade sig med liv och lust in i projektet. De målade kuliser, övade repliker och sjöng på sångerna till leda. Trots att det är närmare sju år sedan kan jag bägge musikalerna vi växlade mellan utantill.
Varför skriver jag detta? Jorå, för att ni ska inse sammanhanget i textraden:

"Jag kan inte sova (...) och natten är så lång, jag sjunger en sorglig sång. Och sången håller mig vaken..."

Det är just så. Jag kan inte sova. I mer än en vecka har jag vaknat runt tretiden och det är omöjligt att somna om. Kanske vore det en idé att hyra någon som kan läsa högt för mig. Har du andra tips tar jag mer än gärna emot dem!

8 kommentarer:

Felicitas sa...

I brist på annat: Ljudbok! Fantastiskt avkopplande och mysigt inför när man ska sova. Känns som en sagostund. Fast man får ju givetvis inte välja en allt för spännande bok.. ;) Kanske Twilight?! :) :) :)

Felicitas sa...

(Och med spännande menat läskig så att man inte kan sova av den anledningen.)

Monica sa...

Ta det lite lugnt... sömnbrist kan vara ett steg mot att gå in i väggen. Du verkar onekligen ha fullt upp, så lite egenvård och "påtvingad" retreat kanske vore nåt?! ;) I all välmening...

Elin sa...

Gumman... skulle gärna kommit läst för dig om det hjälpt o du bott närmare. Inte bra att du inte kan sova. Tycker om dig!

Malin sa...

Det är verkligen jobbigt. Till slut tror jag att du har svårt att somna just för att du oroar dig för att inte somna. Det blir liksom en ond cirkel! :( Och det går ju ut över allting. Arbete, plugg, familj, vänner, you name it!

Anna sa...

Jag är bibliotekarie, jag kan ge dig en hel hög med lästips :o)!

Paris sa...

Du kan i alla fall somna, detkan inte jag =)

Ruth sa...

felicitas: ljudbok,bra idé! Det ska jag testa! Vilken ör din favvo att somna till?

Monica: har oxå gått i de tankarna. Därför har jag hela långa dagen ledig imorrn :)

Elin: om du var här skulle allt va mycket enklare...

Malin: absolut, du har alla rätt där. Fungerar inte sömnen fungerar ingenting.

Anna: send ´em over!!

Paris: Illa att inte du heller kan sova.