fredag 20 december 2013

Hux flux ett gym!

För nåra timmar sedan gick jag som vanligt lite fel. Alltså. Det här med att hitta rätt är not quite min kopp te. Ibland blir jag själv förvånad över hur taskigt jag hittar, brukar skylla på att jag delvis är uppväxt på en ö. Och det är faktiskt allmänt känt att öbor har sämre lokalsinne än andra. Så det så.

I alla fall.
Jag promenixade gatan fram och helt plötsligt hoppade ett gym fram. Bara så där! :) Jag gick in, hörde mig för om priser och öppettider och tog en rundtur. Kanske inte det råa byggargym som jag hoppades på. Men absolut godkänt med diverse vikter, stänger och maskiner. Discomusiken dundrade i högtalarna och det doftade citron.

Dagen efter var jag tillbaka och superladdad inför ett benpass. Tog en olympiastång i besittning och drog järnet med frontböj, marklyft-både vanliga och raka. Gick en sväng med utfallsgång och de stora grabbarna kikade på mig i smyg. Antar att de inte riktigt är bekanta med epitet "benen ska också tränas". De hsde i varje fall betydligt mer utvecklad muskulatur i axlarna än vaderna... ;)
    Avslutade med en tur i benpressen (där jag, hör och häpna, hade på gränsen till för korta ben. Fick nästan gå upp i skuldetstående för att lägga på och av säkerhetshaspen.) Allt i fem set och så många reps som jag klarade av.  Ibland blev det 8 och i några fall inte fler än 4.

Jesus,  jag var helt slut efteråt och hade lite svårt att ta mig upp för trappan. Mjölksyra deluxe! Tur att det fanns räcken som jag kunde dra mig upp med.
Lisan satt vid kafeet bredvid och med gemensamma krafter kom vi till hotellet och tog ett dopp i poolen. Är inte livet härligt ibland?

2 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Alltså hallå!

Som uppvuxen öbo vill jag protestera å det bestämdaste! Vi på Visingsö har minsann BRA lokalsinne, hur skulle vi annars lyckas med att navigera till fastlandet!?1 Va?!

Ruth sa...

Det är allmänt känt, Rra, att det är enklare att hitta på en liten ö än en stor.