onsdag 18 december 2013

Hola Mexico!

I juni sa vi hej då till vår kompis Katrin. Hon gjorde en post doc. på uppsala universitet kände sig nöjd efter närmare tre år i stan. Häromdagen kom ett mejl som sa att hon är i Las Palmas. Tillsammans med en snubbe ska hon segla till Sydamerika och väntar just nu på rätt vindar. Vilken flax! :)

Katrin tog bussen ner till oss igår och vi spankulerade runt i Playa del ingles och San Agustin.  Vi visade sanddynerna i Maspalomas och dinerade på ett mexikanskt ställe som överraskade oss. Bra mat, trevlig personal och roliga hattar.

På vägen dit blev vi indragna på en kinakrog där servitören hävdade att de egentligen hade indisk mat. Han pekade även på karaokemaskinen och tyckte att vi nog skulle klura ut den japanska textningen. Vi tackade nej och gick ut igen. Efter runt 20 meter ropade han att vi kunde få rabatt på drinkar. Det är tuffa tider för restaurangerna nu för tiden. Stackarn var helt desperat efter gäster. Men då friterad mat med massor av tillsattsämnen är min melodi, skippade vi det.

Mitt i playa del ingles finns ett par shoppingcentra; kasbah och yumbo. Jag och Lisan kallar dem kort och gott för sodom & gomorra. Detta av självklara skäl... Spritångorna osar, drag queensen showar och det raggas både här och där. Och mitt i allt finns butiker som säljer alla sorters krimskrams. Skoj att se, men lika skoj att lämna bakom. Och än så länge har vi inte nappat på nåra erbjudanden eller förslag. ;)

Inga kommentarer: