måndag 18 november 2013

Sicken kanonhelg!

Det gäller att matcha färgerna ordentligt.
Så var trippen till Norge över för den här gången. Det känns som om jag precis panikpackade väskan, slängde upp den på hojjen och trampade iväg till stationen för att hinna med pendeln till Arlanda. Och nu är det hela över och det är återigen måndag igen. Hur snabbt kan en helg egentligen gå, va va va?

Okej då.
Så här snabbt. Uppenbarligen.
Det har i varje fall varit väldigt trevliga och bra dagar. Vädret var perfekt, barnet var gulligt och jag lärde känna nytt folk. Vi hälsade nämligen på Lisans gamla kollega från Fritidsresor som now days är gift med en norrman och har en bedårande liten tjej på 2,5 år.
Horten, där de bor, ligger precis vid Oslofjorden. Vi tog en rundtur i lördags och kikade på fiskebåtar, strandpromenader och stadskärnan. Solen sken och jag insåg efter en stund att det var ganska onödigt med både dunjacka, fleecetröja OCH mössa. Tur att jag drog på en vagn där överflödet kunde förvaras. Mössan behöll jag på. Jag menar, gå omkring med rufsigt hår i en stad där min fars mormor en gång bodde. Det går ju inte an! Tänk om några av mina (förvisso okända) släktingar fick syn på mig!

På kvällen fick vi spana in utsikten över fjorden. Vi var nämligen medbjudna på en maskeradfest i en villa där ungefär 75 procent av fönsterna vette mot vattnet. Vackert! Och festen var riktigt skoj. Fast det blir inga bilder... Temat var väl inte så hemskans påklätt. Snarare nätstrumpor och minishorts. Ähum. Vi kom hem strax efter midnatt och söndagen tillbringades till största delen i soffan i sällskap med ett par filmer. Strax innan fyra stod jag och Lisan på stationen och sex timmar senare var skorna avkickade i hallen.
Sicken kanonhelg!Hallo oslofjorden! :)

2 kommentarer:

ewa sa...

Fast min unge är väl lite sötare och lite mer bedårande än det lila barnet va?

Ruth sa...

ah.haha. Lilla Easter kommer alltid att vara min vildaste favoritunge. Ingen risk för konkurrens där.