onsdag 20 november 2013

På plats för att se världens mesta balett

Snart börjar det! 

Igår kväll valde jag och Lisan att vara kulturella på hög nivå. I stället för att kolla på fotboll begav vi oss till Estockholmo och Operan. Jag har varit där ett flertal gånger, men aldrig sett en balettföreställning. Jag visste inte riktigt vad vi hade att vänta oss. Ja, förutom tre timmar Svansjön såklart.

De gånger jag balett på tv har det ärligt talat känts aningen långtråkigt. Men som med mycket annat är det en HELT annan grej att faktiskt se det live. Bara det här att höra dansarnas steg mot golvet, se orkestern spela och uppleva atmosfären inne i den magnifika byggnaden. Det är en mäktig grej! Och det kostar inte speciellt mycket heller, inte om man väljer platser lite längre upp. (Men beställ biljetter i tid, åtminstone ett par månader i förväg. De "bra" platserna går åt på ett litet kick)

Så.
Såklart att ni vill få en liten genomgång av vad världens mesta balett går ut på:
Svansjön handlar om en prins som blir förälskad i en våldsamt vacker prinsessa. Men hon har råkat ut för en ond trollkarl med ett udda beroende; han kan inte sluta förtrolla snygga tjejer till svanar. För att bryta förvandlingen måste någon (I detta fallet vår hjälte prinsen) lova evig trohet till prinsessan. Som det sig bör kommer förvecklingar, lögner och förtvivlan längs vägen. Men oroa er inte- det slutar precis så lyckligt som det ska göra. :)

På väg hem såg vi att NK har julpyntat sina fönster!


Inga kommentarer: