torsdag 19 maj 2011

Fartdåren och lyckan

Kan tänka mig det här betydligt oftare!

Jag gillar mitt jobb. Men ibland kommer stunder då jag älskar det. Som i går kväll när jag efter en - faktiskt- hemsk dag på redaktionen träffade härliga mc-fantaster. Efter en stunds väntan på Gullmarsplan (Där en tandlös man med stort leende berättade att han väntar på dem varje onsdag bara för att han gillar dundrande motorer) dök de upp. Tillslut fanns nio hojjar på plats och under tiden jag tog på skinnstället bestämde de andra var turen skulle gå. Värmdö. Skoj, tänkte jag och funderade på om vi kanske skulle passera Sofys och prinsens hus.

Coolaste tjejen i stan! :)

Kvällen var ljum där försommargrönskan spirade och solen glittrade i vattnet. Vinden ven och hjälmen, som var lite för stor, halkade ner över pannan. Jag lutade mig mot snubben som jag fick lift med. Motorcykeln dundrar och en ilande känsla av ren och skär lycka infann sig i magtrakten. Minuterna gick och blev till en hel timma. Farten saktades ner och vi stannade vid Langö brygga. Solen hängde i trädtopparna och gjorde alla skuggor mjuka som sockervadd.

Uppställda hojar vid Langö brygga.

Tillbakavägen gick lite fortare, förmodligen skulle farbror Blå inte riktigt gillat läget. Men jag älskade känslan när hastighetsmätaren pekade på 160. Det här var så roligt. Fantastiskt. Nu vill jag verkligen ha mc-kort själv!

Pst. Klicka på bilderna för att göra dem större!

1 kommentar:

Elin B sa...

Motorcykel är en väldigt trevlig leksak då det kommer till frihetskänsla. Men nu tänker jag vara lite vuxen och fråga, converse vid mcfärd? jag vet att du i princip har sånna jämt, men nästa gång kan du utmana ödet lite mindre och ha riktiga skor eller hur? :)