fredag 18 mars 2011

Rough ruffie

Under Nikekonventet förra året testade jag Ruffie för första gången. Det är en gruppträning med inslag av kamp, pannben och mixad svett. Med andra ord kampsport utan att för den delen behöva slåss. Männen bakom är Musse Hasselvall och Usama Azis- som båda har en gedigen bakgrund inom kampens underbara värld.

Jaja.
Slut på föreläsningen.
I går kväll var det dags igen. Soffan bjöd in till träningsevent och jag hakade såklart på. Vi var ett gäng sköna bloggare på plats, bland andra Em, Mela, Sofy, Nilla, Lotta och Ursula.

Nilla, Ursula, Lotta och jag- som av en märklig anledning masserar magen.
(Bild från Anna.)

Jag visste vad som väntade; 4 block med tre övningar i varje, som upprepas två gånger. Jag parade ihop mig med Nilla och vi satte igång med enkla men mycket tuffa övningar. Som att göra knäböj med polaren i famnen som en koala. Eller att stå i plankan och studsa upp och ner. Pulsen klättrade snabbt upp och leendet var stort. Passet var genomtänkt, noga planerat och utformat för att kunna maxa rejält och erbjuda motstånd.

Dock är det bra att vara med någon jämstark och jämntung. Det ÄR mycket fight mot varandra och är någon märkvärt lättare eller starkare blir det väldigt ojämnt. Dessutom bör man inte vara så kinkig med om det är min eller partnerns svett på linnet. Tänk er rejäla brottningsgrepp där man kan ge varandra finfina vampyrbett.

Mela och jag posar. Snyggish, precis som vanligt!
(Bild från Soffan)

Rent spontant är det här fantastiskt roligt!
Så skoj att jag går i seriösa tankar att utbilda mig till instruktör. Hmm. Det tål att tänkas på ett litet tag. Vill gym, träningsanläggningar and so on ha Ruffie på schemat?

Här finns i varje fall några fler bilder från kvällen. Ser nice ut, inte sant!

1 kommentar:

Christer Barregren sa...

Så där suddig är jag inte i verkligheten!