torsdag 3 februari 2011

Torsdagskvällar är capoeriakvällar...

... men det vet ni vet det här laget. Jämfört med i tisdags var vi en ganska liten grupp idag, men det är också träning. Och den här gången var det en riktigt bra sådan!
Vi började med några relativt lätta övningar för att fortsätta med med lite mer avancerade kombinationer. Några nyheter presnterades, i alla fall för mig där jag testade på en ny sorts spark och att hjula utan att sätta i händerna. Kolla in här! Som ni antar såg väl min inte lika fancy ut, men den lär väl arta sig ju längre tiden går :)


A gör en snurrspark medan M är på väg att ducka.

Och som alltid avslutade vi med musik. Här kan ni höra ett exempel hur det kan låta. (och samtidigt se ett spel) Tja, vad ska jag säga. Det är onekligen annorlunda att sjunga på ett språk man inte behärskar. Men samtidigt är det just det som är så roligt. Capoeira påminner inte om något jag gjort tidigare men det är helt fantastiskt. Skulle önska att jag kunde ta med varenda en av er på en träning, så ni får uppleva det själva!

Instrumentet med en sträng heter berimbeu och K spelar pandeiro- eller tamburin på svenska.

4 kommentarer:

Ulrika sa...

Shit! Tycker att du är ascool som håller på med capoeira. Ser ju grymt kul ut. Men vansinnigt läskigt. Själv är jag ju glad om jag kan hjula överhuvudtaget. med händerna i marken.

Ruth sa...

ulrika: Ahhaa, tack!! jag känner mig inte så värst cool bland alla supergrymma capoeristas... Men det är skoj. Och ibland läskigt. Jag menar, att slänga sig över sin egen axel kräver lika delar mod som idioti ;)

emma s sa...

oj, coolt! kan du göra den där hjulningen utan händer utan att hamna pladask på huvudet (som tex jag skulle göra) så är jag imponerad oavsett hur den ser ut! :D

Ruth sa...

emma: jorå, men det är nästan som näsan drasar i golvet... Jag får föreviga det hela på något sätt i framtiden! :)