tisdag 11 januari 2011

Vett och etikett

Hörrni, nu när det är lika mycket folk på gymmet som när Jimmy Choo släppte sin kollektion på H&M, finns det några viktiga saker att ha i minnet. Jag har funderat ut några punkter som jag själv försöker följa. Läs och begrunda!


Innan träningen
Kom i tid till passet, det är otroligt störande när folk dundrar in åtta minuter efter att instruktören har kickat igång. Se till att dina träningskläder är fräscha, det finns knappast något värre än att råka på nån som omger sig av ett stinkmoln för att varken personen eller kläderna sett tvål och vatten sedan millennieskiftet.


Under tiden du tränar
Respektera maxtiden på konditionsmaskinerna och torka av utrustningen efteråt. Ta undan det du plockar fram, lika enkelt nu som i leklådan på förskolan. Fråga alltid om redskap och maskiner är lediga, om någon kör en övning- föreslå att du får köra mellan hans eller hennes set. Ha mobilen kvar i skåpet, vad är så viktigt att det inte kan vänta en timma eller två?

I omklädningsrummet
Håll dig till din plats vid skåpet. Det är ofta ont om utrymme och att behöva puffa på någon annans tillhörigheter är inte uppskattat från något håll. Bastun är till för att sitta i, rakt upp och ner. Därför är det aldrig någonsin ok att fila fötter eller erbjuda andra en ingående studie i mänsklig anatomi. Tänk på allergiker och använd parfym och hårsprayer med största försiktighet.


Och tillslut:
Det ÄR mycket folk som rör sig på anläggningarna nu och många har ingen gymvana. Visa hänsyn och tålamod till dina medtränare. Att du som redan är gymjunkie inte kan följa ditt program till punkt och pricka är faktiskt ingen katastrof. Men att få ilskna blickar och ljudliga suckanden när man bestämt sig, en gång för alla, att bli sund kan leda till att personen i fråga aldrig mer vill sätta foten på ett träningscentra.


Då så, ut och träna med er folks!

2 kommentarer:

Ruth sa...

Jag förstår att du inte är jätte sugen på att ta bort din gamla blogg ruth.blogg.se, men jag skulle så gärna vilja ha den domänen! Det vore jättesnällt när du inte använder den!

Ruth sa...

Oj, vill du ha den? Har inte sett det innan. Ska se vad jag kan göra för att föra över den gamla bloggen till en annan domän.