onsdag 6 oktober 2010

Hoho

Det skrivs om löparboomen som sveper över Sverige. ”Alla” är ute och springer, klär sig i senaste modet och eftersträvar runners high. Missförstå mig rätt nu; antal deltagare till olika lopp slår hela tiden nya rekord, senast Göteborgsvarvet som fulltecknades igår med 58 000 löpare.
Men var är dom någonstans?


Ett exempel; jag drar alltid med mig skorna när jag reser någonstans. För någon månad sedan var jag i Kalmar. Under tre kvällar i löpspåret mötte jag en (1) person som också var ute och sprang. Samma sak i andra mindre och medelstora städer under både sommaren och hösten. En, två, max tre personer under rundor på lite mer än en timma.

Är det inte snarare storstadsborna som snörat på sig skorna? För längs Norr mälarstrand får man veva sig fram bland motionärerna- vilken tid på dygnet det än må vara. Men det känns märkligt att mena som om hela Sverige har kommit på fötter.

Är jag helt ute och cyklar, eller vad tror ni?
Skorna som rastar mig

2 kommentarer:

Erika sa...

Statistiken säger ju att folk i större städer tränar mer, folk med högre utbildning. I don't know? Har också kryssat mig fram längs med Norr mälarstrand medan det i Nyköping var.. tomt!

JoHo sa...

Håller helt med i din reflektion! Det är faktiskt ganska SÄLLAN jag träffar andra än hundpromenerare när när jag är ute och joggar runt här...