fredag 8 januari 2010

Händer uppåt sträck

Mina axlar vill ingenstans. De vill absolut inte bli muskligare och har totalvägrat växa trots diverse träningsmetoder. Men skam den som ger sig! Jag är alltid pigg på att testa nya sätt för att få till dem. För ett tag sedan tränade jag CrossFit med tuffa rugbytjejerna. Coach Lego fick oss att stå på händer och sa att det var utmärkt träning för att både öka styrkan och volymen. Och vem är jag då att sätta mig emot? Upp på händerna!

Visst
Tja

Jo
Om det bara inte vore så otäckt! Jag har inte stått på händer sedan jag var typ åtta år. Det ÄR svårt, inte bara att komma upp utan att också stå kvar. Även om man står mot en vägg är det knepigt. Jag vill gärna skylla på mina smala handleder och de långa, men ganska små, händerna. Men sanningen är nog den att jag är ganska feg. Varje gång jag ska upp blir jag alldeles skakig och tror att jag ska knäcka nacken av mig. Och när jag väl står där, med linnet instoppat i byxorna, upprepar jag mantrat att inte tappa balansen. Med andra ord ger jag väl mig inte riktigt bra förutsättningar till att bli landets bästa handståerska!

Bara för att visa er! Det är inte mycket till deltamuskeler på den där axeln...

Förhoppningsvis blir jag mer och mer säker på att vara upp- och ner ju längre tiden går. Jag och chefen har nämligen lagt in att vi ska stå på händer varje gång vi tränar tillsammans. I praktiken blir det två gånger i veckan.
Se där, lite envishet och mod ska väl momentet fixa sig. Och det kommer bli så snyggt med ett muskligt axelparti lite längre fram i vår.

Inga kommentarer: