torsdag 24 december 2009

Jul i vårt hus

Mamma och pappa köpte en julkrubba i bananblad under tiden i Afrika.

God jul, allesammans!
Hoppas att ni har en fröjdefull jul med nära och kära. Jag sitter nu hemma vid köksbordet i de småländska skogarna. Bror den äldre finns mitt emot och tuggar nu som bäst på en skinkmacka. Det är bara vi två ur barnaskocken som är hemma den här julen. Syster yster jobbar hemma i Stockholm och även den andra brodern är är kommenderad till arbete. Känns hur konstigt som helst! Jag menar, det brukar annars vara fullt hus.
Fast just nu tycker jag faktiskt om att det är lite lugnare. På vägen hem i går fångade jag en praktförkylning. En sån där huvudbultande sak där jag tror att hela kroppen ska brisera. Visst är det typiskt! Jag har inte varit hemma i Småland på ett år så blir jag sjuk det första jag blir.

Sedan en händelse -88 har vi plastgran, men den är fin ändå!

Rackans. Dessutom fick jag ställa in min jultradition; En löparrunda på julaftons morgon. Too bad. Det är bland det bästa som finns är att springa genom tysta skogar på dova eljusspår. På tal om lugnt. Jag var ute på altanen i morse och slogs av hur tyst allt var. Alltså, riktigt rejält tyst. Inga bilar, inga flygplan. No nothing. And I like it. Nu ska jag ta det lugnt och försöka bli frisk så fort som möjligt.

Trädgården är vit och tyst...