måndag 26 oktober 2009

12 veckor från superkroppen

Om det var ljusare imorse, var det desto mörkare på vägen hem. Hua, jag gillar ju inte alls att mörkret sänker sig! Dessutom kändes det rejält ungefär överallt att det var en timma senare än normalt. Jag var fruktansvärt lockad av att svänga höger vid centralen och cykla hem i stället. Men där visade jag prov på min släkts envishet (nää, jag har inte fått den av min far- han har ju sin kvar) och trampade till gymmet.

Från och med i kväll inleddes en ny träningsperiod. Om allt går som jag har planerat ska den hållas, intefieras och göra mig starkare, snyggare och snabbare under 12 veckor. De fem första veckorna gör jag 10 x 3 reptitioner, de resterande sju 8 x 4. (Ni kanske känner igen det från nya Träningsguiden!)
Rosa post-it på en svart flaska. Snyggt värre!

När jag planerade passet funderade jag på hur jag skulle komma i håg allt. Det är inget spännande alls att dra omkring med en anteckningsbok eller papperslapp. Så fick jag syn på en post-it! Aha... plitade ner ordningen på den och fäste vid flaskan. Me like!

Så här gick det:
Uppvärming löpband: 15 min 2.92 km
Djupa marklyft med hantlar: 25 kg
Djupa benböj med hantlar vid axlarna: 18 kg.
Armhävningar: 40, 35, 37 st.
Smala armhävningar: 22, 20, 18 st
Benböj med frivändningar: 18 kg.
Vadpress: 40 kg.
Hantelpress bakom nacken: 8 kg.
French press: 15 kg
Fällkniven: 25, 25, 25 st.
---
De övningar som har samma färg körde jag i superset. 45 sekunder vila mellan varje set och mellan varje övning. Känslan var bra, även om jag har tappat en del i triceps och armhävningar. På den gamla goda tiden tryckte jag dit 65 armisar utav bara farten... Ser fram emot att bli grym på dem igen! Ett gott pass, hög puls (speciellt under frivändningarna) tjogvis med endorfiner och syra. Det här kan nog bli bra :)

7 kommentarer:

Susanna sa...

Låter som ett riktigt roligt pass!!

Ruth sa...

Det som är så skoj är att man använder hantlar och egen kroppsvikt. Inga maskiner över huvud taget!

Ullis sa...

Vad kul med ett nytt träningsupplägg som känns motiverande! Kör du armhävningarna på tå eller på knä? Försöker klämma in fler armhävningar i mina träningspass men det är en av de övningar som jag inte riktigt gillar tyvärr, försöker ändra på det ;)

Ruth sa...

ullis: jopps, ett nytt program höjer även motivationen- inte helt illa. Jag kör armhävningarna på tårna, både breda och smala. När det är en övning jag inte gillar gör jag alltid den med en som jag tycker mycket om. Jag avskyr tex. att köra axlar men jag älskar rygg. Alltså tränar jag alltid dem tillsamman!

Ellinor sa...

Klart att du fixar detta!
Lycka till!
Kram

Annika sa...

Ser ut att vara grym träning! Ambitiöst att planera och skriva lapp och i olika färger :) Själv improviserar jag mest... hm, kanske dags att ta tag i detta.

Imponerande armhävningar och vikter! Kul att du skriver ut dem så man får en spark i baken, måste våga öka ibland jag också och åtminstone testa :)

Ruth sa...

ellinor: tack för supporten!

annika: jaaa, och bättre ska träningen bli :) Olika färger är kalas för att skilja övningarna från varandra. Dessutom har jag full koll på vad jag gör. (rekommenderas å det varmaste)

Armhävningar är en av de saker som jag faktiskt är bra på! Sen kan jag känna mig som världens svagaste varelse när jag sneglar på andras vikter. Men då får man påminna sig om VAR man började någonstans och HUR långt man har tagit sig. Jag började tex. med att göra 20 armhävningar, men tog typ tre kg i hantelpress bakom nacken...

Planera dina pass med så ser du snart hur mycket du utvecklas! :)