tisdag 14 april 2009

På lördag blir jag (ännu) smartare!

Kom på att jag glömt att berätta om mitt nästa äventyr! Ni som följt mig vet att jag är en träningsjunkie av stora mått. Vad ni kanske inte vet är att jag under en tid har coachat diverse personer i deras träning. Det handlar inte om några avancerade program. Snarare förslag på "Gör de här övningarna i en månad och berätta hur det går" och "Spring tre gånger i veckan fördelat på ett kortare, ett längre och ett intervallpass."

Eftersom jag både tränar själv och läser mycket om ämnet har jag relativt god kunskap. Under ett bra tag har jag velat lära mig ännu mer. Mer om näringsfysiologi och träningsfysiologi. Hur styrketräningens mekanik fungerar och hur träningen hela tiden går i en utvecklingsfas.
För ungefär en månad sedan, när den trettiofemte personen undrade varför jag inte pluggar vidare, bestämde jag mig.

På lördag börjar jag första delen i en PT- utbildning. Det är en preparandkurs, en förberedande kurs som tar upp anatomi, näringsfysiologi och fysiologi. Med det är det inte sagt att jag ska gå hela vägen och blir fullblods-PT. Kursen är mer till för att se om det här med träning som yrke kan vara något för mig. Dessutom är det utmärkt att ha i ryggen när jag skriver om träning, kost och hälsa. Jag blir mer trovärdig på samma gång som jag har rejält mer på fötterna.
Och det är inte det sämsta!

3 kommentarer:

Terese sa...

Jag tycker att du gjorde rätt val! Känner mig även hedrad över att ha få varit ett litet bollplank. Kram vännen!

Johan sa...

mer kött på bena, helt enkelt.

Ruth sa...

terese: Jag hoppas att det blir bra! Och tack för att du svarat på alla frågor om precis allt! kram!

Johan: Just så! Du är smart du.