onsdag 22 april 2009

när livet läggs på is

Det är mycket idag. Men jag mår bra, har det bra. Lever och frodas och allt sådant i den stilen. Var ute och sprang i går kväll och njöt av den kyliga kvällen. Steget känns bra och även om min pulsklocka dog mitt under passet (nya batterier är ett hett tips...) var jag nöjd. Thé och kvällsmacka hos en granne gör att jag är mer och mer övertygad om att Kungsholmen is da place to be.

Jag har funderat mycket över livet.
En av mina allra bästa vänner har cancer och hon kom förbi häromdagen. Vi snuddade vid det otänkbara; att hon kanske inte klarar sig. Vi diskuterade om det finns någon mening med det som sker och hur snabbt livet kan ändras. Som om det läggs på is och bara väntar på att få börja igen. När tumörerna är borta och livet kan återvända helt fullt. Idag fyller hon 27 och firar med en cytostatikakur. Med allt jag har önskar jag att hon blir frisk. Vem ska annars kunna ta hennes plats?

Tankarna snurrar och jag är tacksam över gymmet. Där kan jag bara koncentrera mig på träningen. Genom att jag får engergi tror både M och jag att hon får del av den. Det vore inte mer än rättvist.
Ta hand om er.

7 kommentarer:

Felicitas sa...

Usch. Jag skickar en kram till er båda.

Elin sa...

Jag med...
Lovar att jag ska be för henne också.
Kramar

Marcus sa...

Rörande skrivet av dig Ruth. Känns bra att det finns många som hoppas. Malin är kvar på sjukhuset, men hon hälsar så jättemycket till dig.
Kram från oss!

Emliscious sa...

jag hoppas din vän blir frisk och stark, önskar det så hårt!

Ruth sa...

jane: tack vännen!

Elin: Tack, tack!! Det behövs...

Marcus: vi är många som tänker på er, det minsta jag kan göra är att få mina nära att bry sig om er.

Emelie: Jag med!!! tack för din omtanke.

JoHo sa...

Usch, livet ÄR inte alltid lätt att förstå sig på! Men jag tänker på er och skickar en stor kram!!

theBrandAmbassador. sa...

Det kommer gå bra! Fint skrivet, blev riktigt rörd. Sköt om er och ha en trevlig helg