måndag 20 april 2009

I arla morgonstund till gymmet vi gå

Jeeeesus känner mig grymt effektiv i dag. I alla fall om man räknar med att jag har varit igång sedan tidig morgon. Efter ett gäng övertalninsgförsök svingade jag benen över sängkansten klockan kvart i fem. Jopps, du läste alldeles rätt. 04.45. För att göra morgonstunden så smidig som möjligt var väskan redan packad och matlådan förberedd. Stort sätt bara att hiva upp allt på axeln och traska iväg.
Hoppade på tunnelbanan och klev av vid Hötorget. Där Sats öppnar klockan 05.00, helt perfekt för en tidig uv som mig själv. Jag trodde att jag skulle vara i det närmaste ensam, ack vad jag bedrog mig! Det var kanske inte värsta röjet, men nog fanns ett tiotal på plats.

Eftersom det inte har blivit så mycket träning de senaste veckorna tog jag relativt lugnt. Jag kan inte skylla på annat än tidsbrist. Flytt, påsk och andra faktorer har gjort att jag inte gjort fler än tre, fyra pass. Nu kan jag knappt vänta med att komma upp i mina normala sex- sju pass. (Och nej. Är dina vanliga träningsveckor indelade i tre pass är du INTE dålig. JAG är van vid högre grad och är varken bättre eller sämre för än dig för det)

Efter helgens PT-kurs såg jag med helt nya ögon på min träning. Även om jag själv har tränat med en PT slackar tekniken ändå. Speciellt i slutet av setten och när jag vill lassa på mer vikt än vad jag egenligen klarar av... (japp, smått grabbigt men erkänner det ändå!) Med hjälp av speglar kunde jag enkelt se om jag utförde övningarna rätt. Nyttigt, bra och bättre säkerhet. Me like! =)

Under 52 minuter hann jag med:
- Benböj med olympiastång
- Utfall med studs
- Raka marklyft
- Bakåtkick i CC
- Lårcurl på boll
- Sittande benpress i makin
- Vadpress

Alla i fyra set samt 10 till 12 repetitioner, samt streeeetch... Mitt gamla löparknä börjar ge sig till känna och det är inte okej. Inte när det knappt återstår en månad till Varvet!
Åh, vad jag tycker om morgonträning! Det blir med all sannolikhet fler besök på Hötorget i framtiden! Nä, nu lunch!

2 kommentarer:

baba jako sa...

2 Mos 20.7

Ruth sa...

Kol 3:17