tisdag 17 mars 2009

Hur hittar man det självklara

Hur hittar man något som alltid har funnits, utan att behöva anstränga mig ens det minsta...

Jag har avbokat ett träningspass. Den enkla anledningen är att jag inte vill. Alltså, verkligen verkligen INTE VILL gymma.

Det märkliga är att jag har sett tydliga resultat den senaste tiden. Jag är starkare, uthålligare, snabbare och vilopulsen har sjunkit några slag. Därför förstår jag inte vad allt det här kommer i från. Det är ju jag som brukar inspirera till träning. Få andra att masa sig ut i spåret och bli oerhört stolta över sina kilometer.

Nu är det jag som letar efter glädjen. Söker bland nya klasser, nytt upplägg, nya split, nya träningskläder, nya gym. Det går inget vidare. Jag åker dit, gör det jag ska och hoppas att det åtminstone ger träningseffekt. Och idag var det första gången jag avbokade ett pass.

Jag ska leta vidare.
Just nu vill jag bara vara.

5 kommentarer:

Marie sa...

Hej!
Kanske är det rent av så att du är övertränad, tränat för mycket och för hårt en längre period nu faktiskt behöver lite vila! Har många gånger funderat på hur du orkar träna och jobba så hårt och det är nog inte fel med lite andrum då och då.

Helt övertygad om att du snart finner glädjen igen men det är säkert läge för lite lugn och ro, avkoppling och andra aktiviteter än just träningar några dagar...
Umgås med vänner som ger dig energi och glädje, planera sommarens äventyr och inredningen i din nya lägenhet exempelvis.
Kram Marie

Mela sa...

Helt rätt att känna efter. Kram!

Sofy sa...

Tror du gör smart i att fokusera på dig själv en stund! (och att det inte alltid behöver ske med fysisk aktivitet som bas!) Kram kram

Jacob sa...

Det är ingen synd att tappa inspirationen. Den kommer tillbaka. Livet är ju mer än bara träning. Och du är iaf inte i farozonen att bli en soffpotatis :P

Ruth sa...

marie: jag har oxå gått i de tankarna. Det har varit tung träning i kombination med mkt jobb... kanske inte den bästa förutsättningen för att hitta motivationen. Låter som en bra idé att inreda nya lägenheten!!
kram

Mela: Det är ok ibland att gå efter känsla?

Sofy: fysisk aktivitet är bra, men kanske inte alltid. kram!

jacob: det vet man aldrig!!