tisdag 3 mars 2009

Habari ya jioni

Nästan precis hemkommen och ganska utschasad. Det har varit en lång dag (igen) och jag halvligger i soffan. Men innan dess var jag supereffektiv! Ställde mig vid spisen, likt en husmor, och fixade ihop morgondagens lunchlåda.

För någon vecka sedan hittade jag ovanstående salt i butikshyllan. Det smakar ungefär som scoutläger luktar; rök! Ett par teskedar i köttfärssåsen och man kommer ett steg närmare himlen. (smakmässigt alltså! Riktigt SÅ usel är jag inte i köket att jag slänger folk in i en för tidig död...)

Just nu har jag huvudet fullt av swahili. Ett väldigt roligt och annorlunda språk med grammatik som jag inte ens anade fanns.
Många har undrat vad jag ska ha det till. Hmm... bra fråga! Jag vet faktiskt inte. Bra att ha i ryggsäcken om jag åker till östra Afrika. Roligt att kunna prata med syster när vi behöver diskutera saker som inte är ämnande för andras öron. Och himla coolt att slänga ur sig att man snackar ett bantuspråk!

Och nu svamlar jag bara en massa. Som vanligt! Dags att släcka lampan och somna in.
God natt.
Eller som man säger på Swahili: Habari ya jioni

3 kommentarer:

ewa sa...

eller lala salama!
habari za kazi? ninapenda yote!

Ruth sa...

jag förstår, jag förståååår!!! Du skrev precis; sov gott. Å sen undrade du hur jag har haft det på jobbet och att du tycker om mig.
JAAA!
Oki..
Habari kidogo sana sa kazi.

ewa sa...

Vi är på såååå god väg på att kunna dissa allt på bantuspråk!!