fredag 25 november 2011

Nästan människa igen

Lagom till helgen är jag nästan människa igen. Känns faktiskt nästan helt okej men är naturligtvis väldigt matt. Och det är väl i sig inte konstigt... Jag fick i stort sett inte behålla någon vätska alls under 40 timmar och har inte ätit på 4 dygn. Klart att sådant sätter sina spår. Men nu har jag i alla fall fått i mig vätskeersättning och tänkte så smått börja med blåbärssoppa i dag. Fina grejer! :)

Tror det var hotet om vätskedropp som fick kroppen att förstå att det var allvar. Åkte till närakuten i onsdags kväll när det inte ens visade sig peka åt rätt håll, snarare tvärtom. Jag var svimfärdigt, ont i mage och huvud och hade förmodligen riktigt svår vätskebrist. Men det var skönt att få träffa en sjuksköterska som berättade att jag var tvungen att få i mig en liter ersättning fram till morgondagens lunch. Det spelade ingen roll om allt kom upp igen, jag skulle få i mig det.

Just då kändes det som omöjligt, men ville verkligen bli bra. (Har hört att om man sätter vätskedropp förlängs sjukperioden och det tar längre tid för kroppen att återhämta sig. Så jag började med tesked efter tesked var femte minut. När det gick dubblade jag mängden och gick så småningom över till matskedar. Segt som tuggummi under skon men det har bevisligen fungerat. Och här är jag fyra dygn senare- lite matt och orkar inte sitta upp längre än tio minuter i sträck. Men det känns som om jag har blivit människa igen.

2 kommentarer:

Suzan sa...

men fina du :/ Kram <3

JoHo sa...

ujuj... TUR att du mår bättre! Hoppas att ni har en trevlig kväll, du och ditt sällskap :D