onsdag 2 mars 2011

Framsteg kan också komma i myrsteg

Stå på händer. Gå på händer. Göra volter från både händerna och huvudstående. Som ni anar var det akrobatik för fulla muggar under träningen. Vår mästare (det åter konstigt men så lyder titeln på vår instruktör som har den högsta graderingen.) har slagit sig i backen på att vi ska kunna promenera runt lika lätt och ledigt på händer som på fötter.

Jorå.
Lätt som en plätt.
Eller något i samma stil.

Nu har jag ingen liten inneboende akrobat . Kanske försvann den i samband när jag fyllde 12 år - eller så borde jag aldrig ha slutat vistas upp- och ner. Mitt största problem är att jag är rädd för att slå över, tappa balansen eller rasa ner på huvudet och bryta nacken. Det är inte speciellt troligt, men det inser inte min skalle. Men med lite envishet och *piiip* anamma går det. Jag kanske inte spatserar runt men kan i alla fall gå upp emot en vägg och stå där en stund. Framsteg kan också komma i myrsteg.

Vi avslutade träningen genom att göra en volt med hjälp av mästaren. Och det var riktigt roligt! Så här gick det till: (Ber om ursäkt för suddiga bilder. Se det som något konstnärsaktigt!)

Pequeño maní ställer sig på händerna....


... M sviktar bakåt...


... och jag har precis landat efter volten.

4 kommentarer:

jj sa...

Oj, det där såg knepigt ut för en michelingubbe som jag;)

jenny sa...

Oj, det där såg knepigt ut för en michelingubbe som jag;)

baba jaku sa...

Du måste vara akrobat när du kan byta t-shirt två gånger under volten.

Ruth sa...

jenny: Inte så värst, bara man får bra fart upp på händerna så kommer det andra naturligt. Lätt som en plätt!

baba yango: Läs bildtexterna en gång till så klarnar det för dig ;)