torsdag 10 februari 2011

badkar önskas

Ett kungarike för ett badkar. Eller åtminstone ett litet rött hus med vita knutar med tillhörande äppleträd (som blommar så fint på våren och där man kan dricka hallonsaft och äta pannkakstårta .) för något som jag kan sänka ner min arma kropp i.

Just nu fryser jag nämligen som liten blå gnu. Let me tell ya: Alltså. Vem lyssnar/ser/läser på väderrapporten? Som ni listat ut är det i alla fall inte jag... Glad i hågen spatserade jag ut imorse med en tunn mössa, gympadojjor och min vanliga vinterjacka. När det sedan började snöa blev jag ganska paff.

Efter träningen i kväll cyklade jag till stationen. Det är en sträcka på runt 4, 5 km och tar i normala fall runt 20 minuter. Men i ett par decimeter nysnö tar det... tja... lite längre tid. Och när snön vräker ner liknar man snart ett snömonster. (utan ett endaste litet barn att säga buuuu till.) Väl på tåget smälte snön och jag började frysa. Lite över en timma senare är jag parkerad i soffan i morgonrock och duntäcke med laptopen i knäet. Det blir varmt och skönt. Fast. Det så klart. Jag doftar ju inte äppelblom som om jag hade tinat upp mig i hett, skummigt vatten.

3 kommentarer:

Elin B sa...

Åh, det där lät ju inte alls bra...
Sist jag var sådär äckligt kall (nån gång före jul, många minusgrader) och knappt hade nån känsel i tårna efter att ha väntat alldeles för länge mellan anslutningar till pendel/bussar/tåg så låg jag och grät av smärta i soffan då jag kom hem. Sen tvingade pojkvännen mig att klä på mig ett till lager kläder och röra mig i gympatempo och det fungerade som tur var :) Konstigt nog klär jag mig bättre då jag ska cykla i stan än då jag ska åka buss, knepigt hur hjärnan fungerar.

Malin sa...

Ett kungarike... Men du, jag har badkar, (med tillhörande skum och oljor förstås)varm choklad och pannkakor. Allt i utbyte mot lite barnpassning och lek. Vad sägs? :)Trevlig helg vännen. Kram!

Ruth sa...

Elin: Det var besvärligt att somna på kvällen, frös fortfarande trots varm dusch. Hoppas förkylningarna håller sig på avstånd!

Malin: Haaar du? Räkna med att få besök fram över! Och att leka med småttingar, hur svårt kan det egentligen vara... ;)