torsdag 24 juni 2010

Sommar och sol

När det är sommar och sol ska man vara ledig. Så det så. Tur som en tok att både jag och Mr J hade dagen fri igår när solen slösade strålarna som bäst. Med siktet inställt på skärgården packades ryggsäcken, cykeldäcken pumpades och kedjan smordes- här skulle det friluftslivas! Redan i gryningen (nåja... 10.00) hoppade vi på pendeln till Västerhaninge för att ta oss dryga milen till Årsta havsbad och båten mot Utö.

Trots kartan blev det en felcykling... Inte kan det vara vårt fel när det står "cykla sydväst, sväng efter 312.2 meter nordost" Galet. Vem (förrutom scouter och orienterare) har med sig kompass? Det blev med andra ord gott om tid för en glass och småstrosande längs kajen i drygt innan nästa båt tuffade in.

Soliga passager i lummig grönska. That´s Utö!

Efter en timmas gungande genom ö-världen nåddes destinationen. Vi valde första bästa grusväg och trampade i väg. Plötsligt dök det skylten "Livsfara, militärt träningsområde" upp. Oj, det lät inte alls speciellt trevligt. En handbromsvändning och vi cyklade tillbaka någon kilomter för att hitta finaste klipporna. Som gjorda för picknick och solning! Helt underbart fantastiskt!

För att faktiskt utnyttja att vi var på en av de finaste öarna i skärgården tog vi ytterligare en rundtur. Skog, ängar, grusvägar och doftande blommor. Håret trivdes alldeles utmärkt med att flaxa fritt- utan tight sittande hjälm. Däcken rasslade mot gruset och jag hejdade i sista sekunden att tjuta av glädje när jag racade nedför en slänt full av stenar och rötter. "It´s off-road " svarade jag när Mr J ropade "Ta det försiktigt!"

Soliga klippor och saltstänkta vindar. Oh, ljuvligt!

Med precis lagom röda axlar nådde vi Stockholm lagom till Aktuellt. Hjälmen åkte på igen och lungorna fick sin dos av avgaser på nytt. Jag älskar att bo i stan, men precis lika härligt som att ha allt runt hörnet, är det att andas frisk luft och släppa ut håret på landsbygden.
(om inte mobilen dött hade det blivit betydligt fler bilder att visa!)


4 kommentarer:

JoHo sa...

Oh! Det lät som en UUUNDERBAR dag!!

Ellen - I gyllene löparskor sa...

ÅH! Låter som en HELT underbar dag! :-))

Anonym sa...

who is Mr J?

From Ebbarp Ebbenäs.....

Ruth sa...

joho_ det var en heeelt fabtastic day!!!!

Ellen: du har absolut rätt!

Ebbarp: mr J is my king of hearts :)