lördag 13 mars 2010

På god väg

I ungefär en månad har jag tränat med PT-Mats för att få bukt med mitt eländiga löparknä. Han konstaterade att jag använder vissa muskler hur mycket som helst medan andra slappar för glatta livet. Dessutom har jag låsningar i likväl bröstryggen som ländryggen och höftpartiet är lika rörligt som en infryst mammut. (En hel del att jobba på...)Steg ett blev att lära om några övningar till korrekt läge, stretcha ut stela muskler och öka rörligheten. Dessutom är jag satt på foam rolling, det ska enligt PT-Mats göra att jag blir bättre avsevärt snabbare.

Sats Medis, tröja från midnattsloppet och tights från röhnisch. It´s a good night.

Efter en månad med (tråk-) rehabövningar känns det faktiskt mycket bättre. Jag är stabilare i knälederna, är smidigare och har fått igång aktivitet i musklerna. Det är med andra ord bara att kötta på, fortsätta med god teknik och bygga upp en hel och stark kropp igen.

I fredags kväll körde vi ett pass, lassade på rejält med vikter och varvade med pulstoppar. Jag är fortfarande i god form och ligger högt på konditionsskalan. Med andra ord; PT- Mats är säker på att jag kommer klara av maraton i juni. (Däremot får jag förmodligen sänka tidskravet.) Nu är det bara att kasta mig ut i spåret igen. (Med vissa restriktioner)
Galet vad jag har längtat!!

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Härligt att vara löpklar lagom till våren! Hoppas det går finemang.

Ruth sa...

ulrika: tack! Jag hoppas oxå att det ska gå bra!!