tisdag 3 november 2009

Morgonluft och morgonben

Tisdagar är springa-före-jobbet-dagar. Jag är aldrig speciellt kaxig när Wake me up light drar igång strax efter halv fem. I dag stängde jag till och med av den och tyckte att jag behövde en timmas extra sömn. Efter tre minuter ångrade jag mig. Tänkte på the big utmaning i juni nästa år och masade mig upp.

Dags för veckans tempopass- 9,2 km.Smått seg i benen kutade jag i väg, såg hur det blåste i träden men kände tack å lov inte så mycket av det. Jag var tung i benen hela rundan och känslan ville inte riktigt släppa. Vid sådana här tillfällen då jag får slita lite extra, brukar jag tänka att det är då träningen gör som mest nytta. Det är då hjärtat, lungorna och tekniken får kämpa och det är då fina resultat kommer. Alltså, det gör inte så mycket att det är tungt ibland. Nästa gång går det enklare, under tiden har man kommit ytterligare en bit närmre målet.

På vänster fot sitter en Adidas Supernova CTL. På höger en Adidas Supernova Sequence. Måste ha varit bra trött när jag drog på dem! :)

9 kommentarer:

Johanna Celion sa...

9,2 kilometer innan frukost, imponerande. Jag försöker börja komma igång att träna på morgonen, skönt att ha kvällarna lediga ibland, men det är tungt. Känns som att jag har ben av bly.

Jocke sa...

Jag brukar ta en proteindrink och ett par koppar kaffe om jag tränar innan frukost, skall det vara hård träning brukar jag spetsa drinken med lite vitargo. Förra veckan körde jag 5x1000m och 4x7min intervaller i fullfart innan frukost, funkar kalas (för mig).

Kul att du är anmäld till maran, jag är oxå anmäld!

/Jocke

Ruth sa...

johanna: När jag tränar morgonpass ser jag till att ha ätit lite mer föregående kväll och att sova ordenligt. Det kan även fungera att vara vaken lite längre innan dutränar eller att äta nåt för att få upp energin. Lycka till!

Jocke: Bra jobbat, låter som om du är rejält på gång! Jag är himla dålig på att få i mig nåt innan morgonträning, ska kanske börja med det!

Johanna Celion sa...

@Ruth tack för tipset, skall prova att äta lite extra kvällen innan :-)

Åsa sa...

Bra jobbat! Visst är det nice med mål som peppar? Hoppas att du får en fin onsdag!

Ruth sa...

johanna: Gör så! Berätta sen hur det gick!! Ohhh, har ett till tips! Jag lägger alltid fram träningskläderna så att det bara är att hoppa i dem. På nåt sätt blir det enklare att ta sig upp när man vet att träningsoutfiten ligger och väntar. :)

Åsa: Tack, tack! Jaaa, utan mål känns det smått meningslöst. Hoppas din onsdag blir kanon!

Annika sa...

Oj så hurtigt att kliva upp så olidligt tidigt. Jag förstår att det är svårt att klä på sig då :) Men grymt jobbat!

matilda sa...

Läs gärna mitt senaste inlägg och svara på frågan längst ner i det! Hur ser du på ditt liv, vad gör du med det?
http://elitecyclist.blogg.se/2009/november/doden-ar-mig-hack-i-hal-och-skriker-i-morgo.htm

Ruth sa...

annika: Ja, tankarna blir ju lite luddiga... haha.