onsdag 28 oktober 2009

Backintervaller it was

Efter att ha jagat vinden i en backe blir man ganska trött.

Intervaller planerades och intervaller it was. Jag trillade innanför dörren runt kvart i sju och gav mig inte en chans att backa ur träningen. (ge man soffan en arm, tar den hela kroppen)På med springkläderna och iväg. Det var kallare än jag trodde och gjorde uppvärmningen aningen snabbare än som var menat. Därav att den första intervallen gick lugnare. Ville känna hur benen svarade men sen var det bara att kötta på!

Backen är ungefär åtta lyktstolpar lång, jag har ingen aning hur långt det är mellan varje stolpe. (någon som har koll?) Jag spurta upp, lubbade ner- ca 1.5 minut- och vände omedelbart utan ståvila.
(Tidsangivelserna nedan ska läsas i sekunder. Alltså 54 sekunder och 4 hundradelar osv) De första vändorna tog var de skulle, vid den sjätte smög syran fram, den åttonde var rent bedrövlig och den sista stapplade jag de sista stegen. Bra.
Efter dryga tjugo minuter efter nedvarvningen kom intervallhostan. Precis som ett brev på posten, härligt!

Så här gick det:
Uppvärmning- 11. 23 min
1- 1.00.6
2-0.54.4
3-0.53.1
4- 0.53.1
5-0.53.2
6- 0.53.5
7- 0.53.3
8- 0.51.4
9- 0.54.3
10- 0.52.1
Nedvarvning- 10.23 min

Ingen puls?
Nope.
För ett bra tag sedan gick pulsbandet gick sönder. Jag gjorde några bänkpressar efter ett spinningpass, men stången var tyngre än jag mindes (...) och jag tappade den- rakt över pulsmätaren. Ena fästet där man knäpper bandet sprack. Min snälle far limmade men superlimmet gillar visst inte shcvett. Efter bara några gångers träning gick lagningen upp. Och nu har jag helt enkelt inte skaffat något nytt. Får bli en sak på to-do-listan.

2 kommentarer:

Anki sa...

Skall bli riktigt skoj med lite skidträning i helgen faktiskt...:) Känns dock långt borta med skidträning när jag tittar ut genom fönstret här hemma...

Ruth sa...

anki: ja, det är ju inte så mkt snö att åka på!