tisdag 25 augusti 2009

På väg till jobbet

Cykellös men inte rådlös. Eller rättade sagt, man tager vad man haver och i detta fall var det apostlahästarna. (eller på vanlig hederlig svenska; fötterna) Jag gav mig i väg till Centralen och det var en helt fantastisk morgon med sol och bli himmel!

Tur som en tok gick tåget från den vanliga perrongen. I går busade det till sig rejält när jag, med andan i halsen och lagom sen, såg att tåget avgick från spår 18 i stället för vanliga spår 3... Spurt med väskan på ryggen och skutt ombord. I dag gick det enklare och hann till och med att köpa en kaffe!

Utanför susade ängar och skogar förbi. Efter tjugo minuter var Metro utläst och i Märsta försvann lugnet av alla dessa gymnasiekids som börjat skolan igen. Det märks att semestrar och lov är över nu!

Slutstation Uppsala och karavangång till massorna av pendlare skingrat sig...

... och någonstans bland alla cyklar fanns Blåa Faran.

Se där! Bägge däcken satt på plats. Styret, sadeln och ringklockan lika så. Inte illa för att vara en stad som Uppsala! (där jag blivit av med en styck cykel och ett styck framdäck) Svish längs gator, cykelvägar, över en järvägsövergång och under en bro...

.... och åtta minuter senare med vindrufsigt hår var jag framme vid redaktionen. Blåa Faran låses fast efter alla konstens regler i ett fast objekt. Nice, förhoppningsvis är den kvar i eftermiddag!

Då återstår bara att ta fyra trappor upp (utan hiss, så klart!) och bana väg fram till mitt skrivbord. Låt arbetsdagen börja!
Hur var din morgon?

3 kommentarer:

JoHo sa...

Vilken härlig morgon du! :) Tänk att en vardag kan vara så "spännande och positiv" ;) Mer sånt.

Och hoppas lila faran snart är fixad igen!

Lotta sa...

Kul att följa med dig på vägen till jobbet. Min morgon var mer i stil med: 2 min halvspring till tunnelbanan, 30 min tunnelbana, 2 min spring till nästa tunnelbana, 15 minuter tunnelbana och avslutningsvis 5 min promenad till jobbet (inkl fyra våningar utan hiss!).:) Inte lika spännande..

Ruth sa...

joho: Mer av det, det fixar jag! :)

lotta: Jooo, det låter mer spännande än min tripp. Haha, fota och lägg upp du med! Bra jobbat med trapporna, btw!