lördag 11 april 2009

Motorsågsmassakern

När man kommer till Öland är det lika med att dressa sig i senaste arbetsklädsmodet, dra på öronkåporna och röja i trädgården. På dagens to- do- lista stod "Ta ner stora almen vid västra trädgårdens norra hörn."

Sagt blev gjort.
Pappa och bröderna fixade och trixade med byns längsta stege. Ett rep knöts i ett oerhört elegant dubbelt halvslag runt en av de övre grenarna. Motorsågen drogs igång, sågspånen sprutade och grenar föll. Brorsdotter A skuttade fram och tillbaka och plockade upp på det ena och det andra. Tillslut var det dags att draaaaaaa ner trädet.

Kom igen och lyft nu!

Högt upp i det blå knopas det för fullt.

Med en rejäl duns for den i backen. Där tog min roll vid, tog över motorsågen från brorsan M. och satte igång att kvista. Det tog sin beskärda tid och jag och brorsorna M och D och den äldstes (förmodade) flickvän turades om med sågen.
Svisch (ja, hur svischande förmiddag till kväll är...) förvandlades stammen till behändiga klabbar och grenarna till lite mindre vedträn. Se där, nu har mor och far ved till vintern! ;)


Låt sågen gå, vi kapar i takt, vi sjunger hej och hå...

Någon gång i mitten bestämde jag mig för att ta turen som inte blev av i morse. Jag tog en runda söderöver och landade på 16 km. Slit, är sammanfattningen. Det blåste nordost och betyder i praktiken att jag hade motvind både dit och hem. Jag sprang på 1. 21 timmar och är relativt nöjd.
Det har varit en bra dag i ett ljuvligt väder. Tv 4 höll verkligen vad de lovade! Hoppas att även ni har haft en fantastisk påskafton!

Fallande träd, grenar och farliga motorsågar. Klart man måste hålla koll på lilla A!

Inga kommentarer: