fredag 6 mars 2009

Bråttom, bråttom

Jag fastnade framför FB i går, trots att jag visste med mig att jag borde sova. Slocknade sent om sider bara för att vakna ett par timmar senare. (Precis som vanligt när alla tankar leker popcorn i huvudet.)

Provade Melas förslag med banan och varm mjölk. (Plussade även till en skål fil, var hur hungrig som helst!) Blev inte sömningare för det. Rackans. Öppnade fönstret för att få in lite nytt syre. Fortfarande klarvaken. Fipplade med mobilen och surfade runt på diverse sajter. Hamnade tillslut på Youtube och sträcklyssnade på den här. Wonderful!
Wake me up light
visade 03.57. Jag drog täcket till hakan och blundade hårt. Blinkade till, digitalsiffrorna stod på 05.52.

Paniiiiik!!!!

06.05 skulle jag låsa dörren och vara på väg till pendeln. Flög upp, snubblade på ett par böcker. Dånade in i soffan och smällde i smalbenet. Drog på jeansen samtidigt som jag försökte minnas vad jag skulle ha med mig. Hoppade på ett ben för att få på strumporna, hittade plånbok, agenda och borste. Insåg att jag inte skulle hinna lägga på varken mejk eller hinna med frukost.

For ut i köket och tackade Högre Makter för att jag gjort ordning lunchlådan dagen innan. Vimsade runt innan jag förstod varför blicken var så dimig; inga linser i. Fnulade i dem, borstade tänderna och letade efter skjortan. Allt på samma gång.

Resultatet av en minst sagt hektisk morgon... Omejkad, rufsig i håret men fick tag i en väldigt snygg skjorta!

06.09 hoppade jag nedför trappan och tokrusade nedför gatan. Trängde mig igenom dörrarna på tåget och andades ut. Då kom jag ihåg vad jag hade glömt.
Mobilen satt fortfarande fast i laddaren.
Ahhhh. Inte idag, absolut inte idag!!!
Tur att jag har jobbtelefon ocb mail som folk kan nå mig på.
Ändå... Ingen mobil och det känns som om jag bara är halvklädd.

4 kommentarer:

Marie sa...

Shit, du är galet snabb på morgonen som lyckades hinna med tåget!

Mycket spännande vad som avslöjas i eftermiddag, ny lägenhet på gång kanske?

Förstår precis vad du menar med att sova riktigt illa i perioder, ett tips, om du har någon som kan ge dig fotmassage när du ska sova, man blir riktigt trött och sover bra hela natten. Låter kanske tokigt men jag lovar, det fungerar :)
Lycka till med ditt nervkittlande projekt! Kram Marie

Anna sa...

Puh... När jag bodde i Uppsala glömde jag mobilen där i en hel vecka. Jag trodde seriöst aldrig att jag skulle överleva...

Ruth sa...

marie: den här gången gick det galet fort!!! Och ja, det var en lgh på gång, underbart! tack för tipset om fotmassage. Tyvärr har jag ingen lämplig kandidat i min omedelbara närhet, men kanske hittar nån trevlig granne ;)
kram!

Anna: En hel freakin´vecka! Förstår din frustration... omg!

Anonym sa...

Det där är inte min syster!! Eller är det natural-look-day? :)