fredag 6 februari 2009

Letar symptom

Jag har en släng av hypokondri, bara så att ni vet. Inte att jag inbillar mig att jag har någon hemsk sjukdom eller ständigt känner efter hur det känns. Nja, det kommer främst efter jag utsatt mig för vissa saker.

Just nu är det solariet som spökar.
Sedan i höstas har jag gått från nyansen blek till blåaktigt genomskinlig. Nä, tänkte jag och bestämde mig för att göra något åt saken. Petade i några mynt i solariet och placerade min vita lekamen under rören. Efter några minuter kom jag på att jag inte hade något för ögonen.

Ahhh....
Blundade så hårt jag kunde.
Räckte verkligen det?
På planschen som prydde dörren varnades det om att man kunde drabbas av en "akut och mycket smärtsam hornhinneinflammation." La handen rakt över ansiktet, väl medveten om att jag kanske skulle likna valfri skurk ur Björnligan.

Då kom det, nog stack det i ena ögat. Och blixtrade det inte i periferin! Minsann. Lite suddigt var det nog också och var jag inte ovanligt torr?
Nu oroar jag mig järnet; tänk om jag verkligen har inflammerat mitt öga! I värsta fall kan man få kraftigt nedsatt syn... Kollar nu i spegeln för att se något slags tecken, googlar för att leta symptom och skrämmer upp mig själv i all oändlighet.

Jag ska aldrig mer glömma ögonskydden...

4 kommentarer:

Andréa sa...

Jag tror du kan va lugn, jag har glömt dem flera gånger och hittills har inget hänt med mina ögon :)

Anonym sa...

Åh, vad jag känner igen mig. Men tror inte att det är någon fara, tror att många brukar hoppa över ögonskydden. /Mia

Ruth sa...

Andréa: Lovar du. det skaver lite i ögat om jag känner efter!!

Mia: Hmm, om det är många som aldrig har ögonskydd och inte får fel på dem, då är nog inte risken för att jag få problem så stora!

Mela sa...

Jag tror också du kan vara lugn - nuförtiden solar jag aldrig, men förr, när jag jobbade på gym solade jag jämt. Och av fåfänga ALLTID utan ögonskydd - vem vill ha vita cirklar runt ögonen liksom!